EFT

EFT: voorbereiding op een heelkundige ingreep

Bie Van Vlierden | EFT

Ik kon er niet meer onderuit. Ik moest me laten opereren aan mijn rug. Sommige personen raadden het me af. Je rùg, Bie! Ik kon echter nauwelijks  nog 100m stappen of ik moest gaan zitten, en zo wilde ik niet verder leven. Ik was al een keer of twee geopereerd in mijn leven en herinnerde me dat ik de periode vlak erna heel lastig had gevonden. Uit de narcose komen, het trage herstel, de darmen die een hele tijd hun werk niet kunnen doen.
Deze keer zou ik het anders aanpakken. Ik was toen al een ervaren EFT-therapeute en vanuit dat oogpunt besloot ik me voor te bereiden op mijn eigen operatie.

EFT  is een  energetische therapie die heel krachtig werkt  waarbij alle aspecten van het lichaam samenwerken zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als op spiritueel niveau. Dit samengaan van de verschillende niveaus maakt EFT juist zo doeltreffend om stress symptomen te verminderen.

EFT helpt je af van de negatieve lading van herinneringen, maar Ik ging er vanuit dat  je EFT ook kunt inzetten om alle niveaus van je systeem voor te bereiden op een operatie die, alles welbeschouwd, toch heel ingrijpend en brutaal is. We weten met ons verstand, 10 à 20% van ons volledige systeem, dat er een operatie zit aan te komen. Maar wat met de overige 80% van ons wezen? Je zult het maar meemaken dat dat grootste gedeelte van ons systeem  plots, zonder enige verwittiging, in een ondoorzichtige mist wordt gehuld met een scherpe messnede die daarop volgt. Je houdt aan minder een trauma over.

Ik besloot me dus met EFT voor te bereiden op de operatie. Voor alle volledigheid heb ik er ook  mijn mentor, Deborah Sampson bij betrokken.  We werkten op de voorbereiding, mogelijke angst en onzekerheid, de narcose, het wakker worden en het herstel erna.

Benieuw of het heeft gewerkt?
Nu zul je zeggen, natuurlijk heeft het gewerkt anders had je deze tekst niet geschreven.
Ja dus. Twee dagen later, liep ik al op de gang. De derde dag heb ik mijn laatste pijnstiller genomen. Het herstel is uitstekend verlopen. 

Vanaf dat moment heb ik verschillende personen geholpen om zich voor te bereiden op een ingreep. Ik heb ondervonden dat EFT ook voor kleine ingrepen kan ingezet worden zoals bvb. bij de tandarts, voor angsten die voorafgaan aan kleine en grote ingrepen.
Over het algemeen volstaan 1 tot 2 sessies.

Dus als je het jezelf in die context wat comfortabeler wil maken …..